Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29|ADAKAH anda berminat bekerja di sektor kerajaan sebagai kakitangan awam di jawatan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29. Berita baik buat anda lepasan Diploma/ Degree/ PHD yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan jadual gaji jawatan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Skim Perkhidmatan Bersepadu. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29, pemohon perlu membuat permohonan
Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29:

Gaji Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 1,493
◾ Gaji Maksimum: RM 5,696
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 145

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29:

Tugas Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29 adalah Pelaksanaan dan Penguatkuasaan Undang-undang, Urusan Kad Pengenalan, Urusan Kelahiran, Kematian dan Anak Angkat, Urusan Kewarganegaraan, Urusan Perkahwinan dan Perceraian dan Aktiviti Siasatan dan Pendakwaan.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c.
i) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji Permulaan pada Gred KP29 : RM1,493.00); atau
ii) Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan. (Gaji permulaan ialah pada Gred KP29: RM1,493.00); atau
iii) Diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred KP29: RM1,770.95).

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Penolong Pegawai Pendaftaran Gred KP29! Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.