Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29|ADAKAH anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam di jawatan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29? Berita baik buat anda lepasan SPM/ Diploma yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan gaji jawatan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Pelbagai Kementerian/ Jabatan. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29, pemohon perlu membuat permohonan Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29:

Gaji Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 1,794
◾ Gaji Maksimum: RM 5,707
◾ Kadar Kenaikan Gaji TRTahu RM 145

Deskripsi Tugas Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29:

Tugas Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29 adalah bertanggungjawab memberikan perkhidmatan 'Aerodrome /Approach Control' kepada semua juruterbang / pesawat di dalam ruang udara Malaysia selaras dengan peraturan-peraturan yang terkandung di dalam Manual Arahan Operasi dan Unit Arahan Operasi dan sebagainya serta mengendalikan data-data operasi untuk kegunaan kawalan trafik udara.

Syarat Kelayakan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c.
i. Diploma dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan dari Institusi Pengajian Tinggi atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji permulaan pada Gred A29 RM1,943.57)
● Kepujian dalam subjek Matematik atau salah satu daripasa subjek Sains serta Kepujian dalam subjek Bahasa Inggeris pada peringkat peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
● Lulus Ujian kecenderungan yang ditetapkan oleh Pihak Berkuasa Melantik
● Lulus pemeriksaan doktor
● Tamat dengan jayanya kursus pra-perkhidmatan di Kolej Penerbangan Awam Malaysia dalam bidang Aerodrome Control Rating serta bidang Approach Control dan mendapat Control Rating.

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Penolong Pegawai Kawalan Trafik Udara Gred A29! Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.