Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Syariah Gred LS41

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Syariah Gred LS41|ADAKAH anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam di jawatan Pegawai Syariah Gred LS41? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Pegawai Syariah Gred LS41? Berita baik buat anda lepasan Diploma yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Pegawai Syariah Gred LS41. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan gaji jawatan Pegawai Syariah Gred LS41.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Syariah Gred LS41

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Pegawai Syariah Gred LS41 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Jabatan Perdana Menteri. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Pegawai Syariah Gred LS41, pemohon perlu membuat permohonan Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Syariah Gred LS41

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Pegawai Syariah Gred LS41:

Gaji Pegawai Syariah Gred LS41

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 2,418
◾ Gaji Maksimum: RM 9,607
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 225

Deskripsi Tugas Pegawai Syariah Gred LS41

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Pegawai Syariah Gred LS41:

Tugas Pegawai Syariah Gred LS41 adalah bertanggungjawab mengendalikan Mahkamah Syariah di peringkat daerah, bertindak sebagai Hakim Mahkamah Rendah Syariah, membuat persediaan ‘ground of judgement' kes-kes rayuan, membuat laporan undang-undang untuk terbitan dalam Jurnal Undang-undang Syariah dan mengesahkan perakuan permohonan pembahagian harta pusaka di bawah bidang kuasa yang ditetapkan.

Syarat Kelayakan Pegawai Syariah Gred LS41

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Pegawai Syariah Gred LS41:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c.
i. Ijazah Sarjana Muda Syariah dan Undang-undang dengan Kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred LS41 : RM2,418.00); atau

ii. Ijazah Sarjana Muda Kepujian Syariah atau Ijazah Sarjana Muda Pengajian Islam (Syariah) serta Diploma Lanjutan Undang-undang dan Pentadbiran Kehakiman Islam yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred LS41 : RM2,418.00);

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Pegawai Syariah Gred LS41! Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.