Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41|ADAKAH anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam di jawatan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41? Berita baik buat anda lepasan Diploma yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan gaji jawatan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Kementerian Sumber Malaysia. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41, pemohon perlu membuat permohonan Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41:

Gaji Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 2,549
◾ Gaji Maksimum: RM 9,643
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 225

Deskripsi Tugas Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41:

Tugas Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41 adalah menyemak reka bentuk dan membuat pemeriksaan ke atas pengandung tekanan, mesin angkat dan alat-alat keselamatan bagi jentera-jentera semasa pembinaan dan yang digunakan di tempat kerja. Membuat pemeriksaan di tapak pembinaan bangunan dan kerja-kerja kejuruteraan. Menyiasat aduan-aduan dan kemalangan di tempat kerja dan membuat laporan serta membuat kerja-kerja pemantauan untuk kesihatan industri.

Syarat Kelayakan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c. Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred J41 : RM2,529.00);

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Pemeriksa Kilang dan Jentera Gred J41! Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.