Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41|ADAKAH anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam di jawatan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41? Berita baik buat anda lepasan Diploma/ Ijazah Sarjana yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan gaji jawatan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41, pemohon perlu membuat permohonan Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41:

Gaji Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 2,317
◾ Gaji Maksimum: RM 9,620
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 225

Deskripsi Tugas Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41:

Tugas Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41 adalah bertanggungjawab melaksanakan aktiviti penguatkuasaan Akta Kualiti Alam Sekeliling 1974 dan peraturan-peraturan di bawahnya dan Akta Zon Ekonomi Eksklusif 1984 dan peraturan-peraturan di bawahnya. Menilai pencapaian program penguatkuasaan Akta-akta tersebut.

Syarat Kelayakan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c.
(i) ijazah sarjana muda sains kepujian dalam bidang ekologi, fizik, kimia hayat, kaji hayat atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,317.00); atau

(ii) ijazah sarjana muda sains kepujian dalam  bidang alam sekitar atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,420.23); atau

(iii) ijazah sarjana muda kejuruteraan awam, mekanikal, kimia atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred C41 : RM2,524.01).

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Pegawai Kawalan Alam Sekitar Gred C41. Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.