Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19|ADAKAH anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam di jawatan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19? Berita baik buat anda lepasan SPM/SKM yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan gaji jawatan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Pelbagai Kementerian/ Jabatan. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19, pemohon perlu membuat permohonan Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19:

Gaji Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 1,352
◾ Gaji Maksimum: RM 4,003
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 100

Deskripsi Tugas Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19:

Tugas Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19 adalah Memilih, memeriksa dan mengasingkan makanan basah/mentah dan kering mengikut arahan pegawai yang menerima bekalan makanan daripada pembekal. Menyimpan makanan dalam stor,chiller dan freezer mengikut tatacara penyimpanan dan melaksanakan pra-makanan, pembungkusan dan membersihkan peralatan dan kawasan.

Syarat Kelayakan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c.
i. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan (keutamaan kepada calon yang lulus subjek Ekonomi Rumah Tangga pada peringkat peperiksaan tersebut).
(Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM1,352.00); atau

ii. Sijil Vokasional Malaysia dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM1,352.00); atau

iii. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM1,408.40); atau

iv. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N19: RM1,464.80).

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19. Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.