Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Hidupan Liar Gred G41

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Hidupan Liar Gred G41|ADAKAH anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam di jawatan Pegawai Hidupan Liar Gred G41? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Pegawai Hidupan Liar Gred G41. Berita baik buat anda lepasan Ijazah yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Pegawai Hidupan Liar Gred G41. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan gaji jawatan Pegawai Hidupan Liar Gred G41.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Hidupan Liar Gred G41

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Pegawai Hidupan Liar Gred G41 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Jabatan Perlindungan Hidupan Laut dan Taman Negara. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Pegawai Hidupan Liar Gred G41, pemohon perlu membuat permohonan Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Hidupan Liar Gred G41

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Pegawai Hidupan Liar Gred G41:

Gaji Pegawai Hidupan Liar Gred G41

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 2,084
◾ Gaji Maksimum: RM 9,551
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 225

Deskripsi Tugas Pegawai Hidupan Liar Gred G41

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Pegawai Hidupan Liar Gred G41:

Tugas Pegawai Hidupan Liar Gred G41 adalah bertanggungjawab melaksanakan penguatkuasaan undang-undang di bawah Akta Perlindungan Hidupan Liar 76/72 serta membuat kawalan, penyelidikan dan penyusunan hidupan liar.


Syarat Kelayakan Pegawai Hidupan Liar Gred G41

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Pegawai Hidupan Liar Gred G41:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c.
i. ijazah sarjana muda sains dalam bidang zoologi, biologi atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (Gaji permulaan ialah pada Gred G41: RM2,084.00); atau

ii. Ijazah sarjana muda sains kepujian dalam bidang zoologi, biologi atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji permulaan ialah pada Gred G41: RM2,288.16); atau

iii. Ijazah Sarjana Muda Sains Perhutanan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred G41: RM2,390.37)

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Pegawai Hidupan Liar Gred G41. Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.