Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pembantu Perangkaan Gred E19

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pembantu Perangkaan Gred E19|ADAKAH anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam di jawatan Pembantu Perangkaan Gred E19? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Pembantu Perangkaan Gred E19? Berita baik buat anda lepasan SPM/ SKM yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Pembantu Perangkaan Gred E19. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan gaji jawatan Pembantu Perangkaan Gred E19.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pembantu Perangkaan Gred E19

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Pembantu Perangkaan Gred E19 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Jabatan Perangkaan Malaysia. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Pembantu Perangkaan Gred E19, pemohon perlu membuat permohonan Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pembantu Perangkaan Gred E19

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Pembantu Perangkaan Gred E19:

Gaji Pembantu Perangkaan Gred E19

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 1,353
◾ Gaji Maksimum: RM 4,005
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 100

Deskripsi Tugas Pembantu Perangkaan Gred E19

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Pembantu Perangkaan Gred E19:

Tugas Pembantu Perangkaan Gred E19 adalah Bertanggungjawab dalam melaksanakan kerja-kerja berkaitan aktiviti-aktiviti pengumpulan, pemprosesan dan penyebaran data dalam bidang ekonomi makro, perdagangan, kependudukan, demografi, tenaga manusia dan alam sekitar untuk perancangan pembangunan dan pentadbiran negara.

Syarat Kelayakan Pembantu Perangkaan Gred E19

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Pembantu Perangkaan Gred E19:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c.
i. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Kepujian dalam subjek Matematik pada peringkat peperiksaan tersebut. (Gaji permulaan ialah pada Gred E19: RM1,353.00); atau

ii. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred E19: RM1,409.40); atau

iii. Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan ialah pada Gred E19: RM1,465.80).

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Pembantu Perangkaan Gred E19! Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.