Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Antidadah Gred S41

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Antidadah Gred S41|ADAKAH anda berminat bekerja di sektor kerajaan sebagai kakitangan awam di jawatan Pegawai Antidadah Gred S41? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Pegawai Antidadah Gred S41? Berita baik buat anda lepasan Diploma/ Degree/ PHD yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Pegawai Antidadah Gred S41. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan jadual gaji jawatan Pegawai Antidadah Gred S41.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Antidadah Gred S41

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Pegawai Antidadah Gred S41 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Agensi Antidadah Kebangsaan. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Pegawai Antidadah Gred S41, pemohon perlu membuat permohonan
Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pegawai Antidadah Gred S41

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Pegawai Antidadah Gred S41:

Gaji Pegawai Antidadah Gred S41

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 2,078
◾ Gaji Maksimum: RM 9,544
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 225

Deskripsi Tugas Pegawai Antidadah Gred S41

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Pegawai Antidadah Gred S41:

Tugas Pegawai Antidadah Gred S41 adalah
membantu memastikan pelaksanaan dasar-dasar dan pencapaian matlamat bagi semua program pemulihan di institusi dan komuniti, program pencegahan dan penguatkuasaan undang-undang berkaitan dengan dadah, kaedah-kaedah pentadbiran pusat dan tugas-tugas lain yang diarahkan oleh pegawai atasan.

Syarat Kelayakan Pegawai Antidadah Gred S41

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Pegawai Antidadah Gred S41:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c.
i. Ijazah sarjana muda dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,078.00); atau
ii. Ijazah sarjana muda kepujian dalam bidang berkaitan yang  yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.(Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,281.86).

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Pegawai Antidadah Gred S41. Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.