Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Perancang Bahasa Gred S41

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Perancang Bahasa Gred S41|ADAKAH anda berminat bekerja di sektor kerajaan sebagai kakitangan awam di jawatan Perancang Bahasa Gred S41? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Perancang Bahasa Gred S41? Berita baik buat anda lepasan Diploma/ Ijazah/ PHD yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Perancang Bahasa Gred S41. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan jadual gaji jawatan Perancang Bahasa Gred S41.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Perancang Bahasa Gred S41

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Perancang Bahasa Gred S41 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Dewan Bahasa dan Pustaka. Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Perancang Bahasa Gred S41, pemohon perlu membuat permohonan
Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Perancang Bahasa Gred S41

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Perancang Bahasa Gred S41:

Gaji Perancang Bahasa Gred S41

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 2,078
◾ Gaji Maksimum: RM 9,544
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 225

Deskripsi Tugas Perancang Bahasa Gred S41

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Perancang Bahasa Gred S41:

Tugas Perancang Bahasa Gred S41 adalah bertanggungjawab mendapatkan pengetahuan dan kemahiran tentang perancangan projek khususnya projek penerbitan yang merangkumi aspek penulisan, penterjemahan, penyuntingan, penyediaan manuskrip bersih, proses kerja pra penerbitan, pracetak dan pemasaran buku.

Syarat Kelayakan Perancang Bahasa Gred S41

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Perancang Bahasa Gred S41:

a. Warganegara Malaysia;
b. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
c. Ijazah sarjana muda kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred S41 : RM2,281.86)

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Perancang Bahasa Gred S41! Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.