Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pengawal Keselamatan Gred KP11

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pengawal Keselamatan Gred KP11|ADAKAH anda berminat bekerja sebagai kakitangan awam di jawatan Pengawal Keselamatan Gred KP11? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan terkini Pengawal Keselamatan Gred KP11? Berita baik buat anda lepasan SRP/PMR/PT3 yang berminat membuat permohonan jawatan kosong Pengawal Keselamatan Gred KP11. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan gaji jawatan Pengawal Keselamatan Gred KP11.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pengawal Keselamatan Gred KP11

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Pengawal Keselamatan Gred KP11 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Pejabat Ketua Pegawai Keselamatan Kerajaan Malaysia (CGSO). Bagi yang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Pengawal Keselamatan Gred KP11, pemohon perlu membuat permohonan Borang SPA8i melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA).

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Pengawal Keselamatan Gred KP11

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Pengawal Keselamatan Gred KP11:


Gaji Pengawal Keselamatan Gred KP11

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 1,205
◾ Gaji Maksimum: RM 2,939
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 80

Deskripsi Tugas Pengawal Keselamatan Gred KP11

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Pengawal Keselamatan Gred KP11:

Tugas Pengawal Keselamatan Gred KP11 adalah bertanggungjawab menjalankan tugas-tugas peringkat sokongan yang melibatkan Zon Maritim Malaysia dari segi menguatkuasakan undang-undang dan peraturan di bawah undang-undang persekutuan; melaksanakan tugas mencari dan menyelamat; mencegah dan menyekat pelakuan kesalahan; memberikan bantuan perkara berkaitan dengan penjenayahan apabila dipohon oleh negara luar; melaksanakan pengawasan udara dan pantai serta menyediakan perkhidmatan pengangkutan kepada agensi yang memerlukan.

Syarat Kelayakan Pengawal Keselamatan Gred KP11

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Pengawal Keselamatan Gred KP11:

◾Warganegara Malaysia.
◾Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.
◾Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred KP11: RM1,205.00); atau
◾Bekas anggota polis atau tentera yang sekurang-kurangnya berpangkat Konstabel Polis Sokongan atau Prebet atau yang setaraf dengannya dan telah disahkan dalam jawatan tersebut serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik. (Gaji permulaan ialah pada Gred KP11: RM1,205.00).
◾Calon bagi lantikan dengan kelayakan di perenggan a) hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Pengawal Keselamatan Gred KP11! Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses sesi temuduga SPA!

No comments

Powered by Blogger.