Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Juruaudit Gred W29

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Juruaudit Gred W29|ADAKAH anda berminat bekerja dalam bidang pengauditan? Apakah deskripsi tugas, gaji dan syarat kelayakan Penolong Juruaudit Gred W29? Berita baik buat lepasan Diploma/STPM/STAM yang berminat membuat permohonan jawatan Penolong Juruaudit Gred W29. Sebelum anda membuat permohonan, anda perlu ketahui terlebih dahulu syarat kelayakan, tugas dan gaji jawatan Penolong Juruaudit Gred W29.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Juruaudit Gred W29

Untuk makluman anda, permohonan jawatan kosong Penolong Juruaudit Gred W29 akan dibuka sekiranya ada kekosongan jawatan di Jabatan Audit Negara Malaysia. Sekiranya ingin mengisi jawatan kosong sebagai Penolong Juruaudit Gred W29, pemohon boleh membuat permohonan Borang SPA8i melalui Portal Rasmi SPA.

Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Penolong Juruaudit Gred W29

Berikut dikongsikan maklumat penting yang memaparkan gaji, deksripsi tugas dan syarat kelayakan Penolong Juruaudit Gred W29:

Gaji Penolong Juruaudit Gred W29

Berikut adalah gaji minimum dan maksimum serta kadar kenaikan gaji tahunan:

◾ Gaji Minimum: RM 1,498
◾ Gaji Maksimum: RM 5,678
◾ Kadar Kenaikan Gaji Tahunan: RM 145

Deskripsi Tugas Penolong Juruaudit Gred W29

Berikut adalah deskripsi tugas jawatan Penolong Juruaudit Gred W29:

Tugas Penolong Juruaudit Gred W29 adalah menolong Juruaudit dalam menjalankan auditan terhadap akaun dan aktivit-aktiviti Kerajaan, Badan Berkanun, Pihak Berkuasa Tempatan dan lain-lain kumpulan wang yang di bawah bidang kuasa Ketua Audit Negara.

Syarat Kelayakan Penolong Juruaudit Gred W29

Berikut adalah syarat kelayakan jawatan Penolong Juruaudit Gred W29:

1. Warganegara Malaysia;

2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan

3. Sijil dalam bidang pengajian perniagaan atau penyimpan kira yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred W29 : RM1,510.92); atau

4. Certified Accounting Technician (CAT) yang diiktiraf oleh Kerajaan. (Gaji Permulaan pada Gred W29 : RM1,510.92); atau

5. Diploma dalam bidang pengajian perniagaan, kewangan, perbankan atau perakaunan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya. (Gaji Permulaan pada Gred W29 : RM1,776.08); atau

6. Licentiate of The Chartered Institute of Secretaries and Administrators of United Kingdom dalam bidang kewangan yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
(Gaji Permulaan pada Gred W29 : RM2001.68).

Artikel berkaitan:
👉 Deskripsi Tugas, Gaji dan Kelayakan Juruaudit Gred W41

Join Group Telegram Exam Penolong Juruaudit Gred W29 

KLIK 👉 https://t.me/rujukanjuruaudit2018

Selamat membuat permohonan Jawatan Kosong Penolong Juruaudit Gred W29! Semoga anda berjaya untuk menduduki peperiksaan online dan seterusnya proses temuduga!

No comments

Powered by Blogger.